Imobiliare Valea Prahovei
Sanatate

Consiliul national al SANITAS

Timp de doua zile mai bine de 100 lideri sindicali din toata tara s-au  intrunit la Sinaia pentru a participa la  Consiliului National al Federatiei Sanitas. In cadrul sedintei s-a discutat, printre altele, ordonanta de guvern in care sunt prevazute variantele de cresterile salariale din acest an, din sistemul sanitar, care inca nu a fost aprobata.
Zvonurile privind o iminentă grevă a medicilor sunt din ce în ce mai acute. Reprezentantii Federaţiei Sindicale Sanitas refuza cresterea salariala, promise de Guvern, cu cinci la suta in doua etape, pe acest an. Potrivit celor declarate de presedintele Federatiei Sanitas, Marius Petcu, luni, intr-o sedinta de Guvern, premierul Emil Boc va discuta cu partenerii sociali problema cresterilor salariale, insa presedintele Federatiei Sanitas, este hotarat sa nu cedeze sub un procent de zece la suta, a majorarilor salariale a personalului medical. Daca problema salariala nu va fi rezolvata favorabil, liderii sindicali Sanitas nu exclud intrarea pe 10 februarie in etapele premergatoare grevei generale in sitemul sanitar.
La intrunirea reprezentantilor Federatiei Sindicale Sanitas  a participat si secretarul de stat, Aurel Nichita care a discutat depre criza de medicamente in unitatile medicale.
Sindicaliştii sunt supăraţi de noua propunere a premierului Boc, care  a dat-o drept sigura, si anume inghetarea salariilor si disponibilizarile din sanatate. Deocamdată, însă, se aşteaptă şi aprobarea bugetului. Anul trecut pe 15 noiembrie, in mandatul lui Nicolaescu, Federatia Sanitas si Ministerul Sanatatii au semnat un acord privind cresterea salariilor in sistemul sanitar cu pana la 25%, măsura ar fi urmat să-i avantajeze pe cei cu lefuri mici din sanatate.
httpv://www.youtube.com/watch?v=tm-xpHL-hhQ

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co