Actualitate

Continuă modernizarea rafinăriilor. Se alocă zeci de milioane de dolari

În ciuda pandemiei de coronavirus, se continuă și în 2020 programul dedicat modernizării rafinăriei Vega din Ploiești.
Zeci de milioane de dolari vor fi direcționați către procesul de modernizare al instalațiilor și către diminuarea impactului activității asupra mediului.
Rafinăria Vega din Ploiești, cea mai longevivă unitate de producție din România, este beneficiara directă a acestui program ambițios, care include și modernizarea rafinăriei din Năvodari, deținută de același grup.
Astfel, pentru rafinăria din Ploiești sunt prevăzute mai multe proiecte importante, menite să eficientizeze procesele de producție și să aducă un plus de siguranță în segmentul operațional, printre care achiziția unui incinerator pentru instalația de bitum și înlocuirea cuptorului din instalația de Distilare în Vid.
Totuși, reducerea emisiilor rămâne subiectul principal atunci când vorbim despre investițiile făcute de conducere.
În fiecare an, sunt allocate bugete semnificative destinate modernizării în vederea diminuării continue a impactului rafinăriei asupra mediului înconjurător
Rafinăria ploieșteană este singurul producător românesc de bitum rutier modificat cu polimeri.
Aceasta funcționează în sinergie perfectă cu rafinăria din Năvodari, cea mai mare din România şi una dintre cele mai moderne din regiunea Mării Negre.
Rafinăria din Năvodari este cea care îi asigură integral rafinăriei din Ploieşti materiile prime sau semifabricate necesare obţinerii de produse speciale cu o valoare adăugată ridicată.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co