Actualitate

Copii hiperactivi sau… bolnavi psihic?

Un copil care nu are stare, este hiperactiv și nu-i deloc atent la ceea ce i se spune este imediat etichetat ca fiind obraznic. Însă e posibil ca acesta să sufere de tulburarea ADHD, o afecțiune psihiatrică tot mai des întâlnită în rândul copiilor. Medicii atrag atenția că nu toți copiii hiperactivi sunt și bolnavi.
Pentru că aceste simptome sunt generale, părinții fac frecvent confuzia între un copil cu ADHD și unul mai activ care are nevoie doar de corecție educațională. Un diagnostic de ADHD este pus numai când hiperactivitatea, impulsivitatea și deficitul de atenție îi afectează viața familială și socială.
Tulburarea hiperactivă cu deficit de atenție implică niște modificări la nivelul creierului, de aceea este important ca diagnosticul să fie pus cât mai devreme. Această boală necesită atât tratament medicamentos, cât și o terapie psihologică pentru creșterea stimei de sine. Foarte importantă este însă atitudinea părinților și a profesorilor față de copil. Medicii le recomandă să evite criticile aspre și mai degrabă să-i încurajeze.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co