Actualitate

Efectul cuțitarului din liceu: profesorii se tem să iasă pe stradă

Atacul îngrozitor asupra unei profesoare de matematică din Colegiul “Spiru Haret” din Ploiești a avut un efect devastator asupra profesorilor din județ. Ion Duță, președintele Sindicatului “Școala Prahovei”, ne spune că profesorii se tem să mai vină la școală și, mai grav, se tem să mai iasă pe stradă, gândindu-se că pot fi oricând agresați de vreun elev sau fost elev cu mintea tulburată.
Sindicatele din Învățământ au reacționat încă din momentul producerii tentativei de omor printr-un comunicat în care condamnau atacul la adresa unui profesor și cereau autorităților publice locale să ia măsuri concrete pentru a preveni violența în școli. Totodată, Sindicatul “Școala Prahovei” a trimis o adresă către toate organizațiile afiliate din învățământul prahovean să organizeze acțiuni de solidaritate în curtea unităților de învățământ. Astfel, alături de profesorii de la Colegiul “Spirul Haret”, alte 39 de unități de învățământ au avut asemenea acțiuni. Ion Duță ne spune că cea mai importantă măsură de protecție ar fi condamnarea pentru ultraj a unor astfel de fapte, dar pentru acest lucru este nevoie de o modificare legislativă.
Problematic este faptul că incidentul cu profesoara înjunghiată în fața cancelariei s-a petrecut într-un liceu cu un nivel de securitate foarte ridicat, având în vedere faptul că acolo se intră doar pe bază de card, iar camerele video sunt amplasate peste tot. Ion Duță ne spune că a propus într-o întâlnire informală cu prefectul județului și conducerea Poliției Române, a Jandarmeriei, a Primăriei și a Inspectoratului Școlar emiterea de legitimații individualizate pentru fiecare elev. Măsura introducerii uniformelor ar fi una importantă, însă aici părinții sunt cei care creează piedici și probleme, susține președintele Sindicatului “Școala Prahovei”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co