Invatamant

Elevii s-au intors astazi la scoala

S-a terminat vacanţa de Paşte şi elevii s-au întors în sălile de clasă. Vacanţa a fost binevenită pentru mulţi dintre ei, deoarece îi aşteaptă o perioadă grea şi obositoare. Pentru elevii din clasele a 7-a şi a 8-a se apropie tezele cu subiect unic. Mulţi dintre vor să obţină note foarte mari şi au profitat de vacanţă pentru a mai răsfoi materiile la care vor fi evaluaţi. „Ar fi fost excelent dacă vacanţa era mai lungă pentru că timpul a trecut foarte repede”, spun elevii. În cele 7 zile de vacanţă s-au împărţit între plimbări, întâlniri cu prietenii, familie şi lecţii. I-a bucurat însă întâlnirea cu ceilalţi colegi. Ei şi-au povestit cum au petrecut zilele libere şi sărbătorile pascale.
Dacă elevii din clasele gimnaziale s-au gândit încă din prima zi de şcoală la tezele cu subiect unic, prichindeii din clasele I – IV nu au avut nici o grijă. Ba chiar mai mult, în pauze, au zburdat prin curtea şcolii, bucuroşi că au început şcoala şi acum, se pot juca cu ceilalţi colegi.
Vacanţa a trecut repede şi pentru profesori. Ei s-au întors la catedre pentru a le preda elevilor.
La tezele unice,  prima probă este cea la Limba şi literatura română pe 5 mai, iar pe 13 mai, proba la matematică. Elevii claselor a opta vor mai avea de trecut în plus şi un examen la istorie sau geografie, în funcţie de opţiune.
Şi anul acesta, absolvenţii de gimnaziu sunt admişi la liceu pe baza opţiunilor evaluate de calculator. Prima sesiune de repartizare începe imediat după încheierea anului şcolar. Între 18 şi 25 iunie se completează opţiunile, iar pe 4 iulie vor fi afişate rezultatele. Pentru cei care nu sunt repartizaţi din prima într-un liceu, mai sunt două sesiuni în luna iulie.
httpv://www.youtube.com/watch?v=moXo61pVBS0

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co