Sport

,,Înghesuială” în Challenge Cup

Numai puțin de patru echipe din voleiul masculin românesc vor juca, sezonul viitor, în aceiași competiție europeană. Este vorba despre Steaua București, Arcada Galaţi, Tricolorul LMV Ploiești şi Municipal Zalău care vor evolua în Challenge Cup. După ce sezonul trecut, Craiova a jucat în Liga Campionilor, în următoarea ediție, voleiul românesc nu va mai avea reprezentantă. Asta pentru că Zalăul, campioana României, nu a găsit o sală de minim 2000 de locuri în care să onoreze competiția și a renunțat.

Tricolorul va fi prezent și sezonul viitor în cupele europene pentru al doilea an consecutiv. Grație unui wild-card, venit din partea din partea Confederația Europeană de Volei, gruparea antrenată de Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu va juca în a treia competiție europeană ca valoare. Tricolorul a încheiat, sezonul trecut, pe locul al cincilea în Divizia A1, poziție care nu i-ar mai fi adus prezența directă în competițiile europene, conform noului punctaj realizat de Confederația Europeană de Volei. Însă conducerea clubului a făcut o cerere, pentru un wild-card, către forul continental iar acesta a fost de acord cu solicitarea LMV-ului. Astfel, cei de la CEV au anunțat Federația Română de Volei că Tricolorul se poate înscrie în respectiva întrecere.

Mâine, de la ora 15:00, la sediul Confederației urmează să aibă loc tragerea la sorți pentru stabilirea programului competițional în toate cele trei competiții europene, inclusiv Challenge Cup. Debutul în cupele europene, petrecut sezonul trecut, este de ținut minte pentru club și suporterii săi. Tricolorul LMV a pierdut, dramatic, în setul de aur, în 16-imile de finală, cu echipa campioană a Portugaliei, AJ Fonte do Bastardo Azores.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co