Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Locuitorii din Plopeni nu mai au unde să-și îngroape morții

Singurul cimitir din orașul prahovean Plopeni nu mai are locuri. Primarul orașului s-a zbătut timp de trei ani să-i convingă pe parlamentari să modifice Codul Silvic, din cauza căruia îi era imposibil să extindă cimitirul din localitate.

Fiind înconjurat de pădure, pentru mărirea suprafeței acestuia era nevoie de scoaterea definitivă a terenului din fondul forestier. Anul acesta legea s-a schimbat, însă, din cauza birocrației excesive, nici până în acest moment extinderea nu s-a putut realiza. Edilul a tot încercat să facă diverse artificii pentru a mai crea locuri de înmormântare, însă s-a ajuns deja până la garduri.
Scoaterea terenului din fondul forestier, care se poate face, potrivit legii actualizate, doar pentru societăți turistice și de agrement, unități de cult și cimitire, presupune costuri uriașe pentru primării.
Referitor la absurditatea legii trebuie spus că, în 2012, Primăria Plopeni a construit sensul giratoriu de la Cocorăști și a fost nevoită să scoată din fondul forestier 200 de metri pătrați de teren.

Pentru această suprafață a dat la schimb Direcției Silvice 3.500 de metri pătrați de teren și a plătit 50.000 de lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co