Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Măsuri dure ale RASP pentru curățenia Ploieștiului

Ieri, în cadrul unei ședințe operative la care au participat și viceprimarul Cristian Ganea, factori de decizie ai Poliției Locale și ai SPFL, precum și reprezentanți ai operatorului de salubritate, directorul general al RASP Ploiești, Raul Petrescu, a decis să ia măsuri foarte severe pentru a stopa mizeria din oraș.

Astfel, firmei Rosal i s-a imputat ritmul scăzut de colectare a deșeurilor, fiind somați să remedieze această deficiență. Totodată, directorul general al RASP a dispus Poliției Locale să intensifice patrulările, monitorizările și identificările celor care vandalizează platformele de depozitare a deșeurilor.

Conform HCL 237/2017, neasigurarea sau obstrucționarea căilor de acces ale mijloacelor de transport pentru ridicarea recipienților de deșeuri menajere de pe platformele gospodărești se sancționează cu 100-1000 lei în cazul persoanelor fizice și cu 500-2500 lei pentru persoane juridice. Firmei Rosal i s-a solicitat trimiterea către RASP a situației contractelor încheiate cu persoanele fizice, asociațiile de proprietari și societățile comerciale, iar aceasta din urmă va verifica baza de date pusă la dispoziție de către operatorul de salubritate pentru identificarea imobilelor care nu au încheiat contract de salubritate.

Directorul general al RASP, Raul Petrescu, a mai cerut firmei Rosal să intensifice gradul de evacuare a deșeurilor de la platformele gospodărești prin suplimentarea activității la schimbul III, pentru a se remedia problemele în activitatea de colectare a deșeurilor principale, și să suplimenteze parcul auto cu două autocompactoare pentru colectarea deșeurilor menajere și două autocompactoare pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co