Actualitate

Numar record de turisti la Sinaia Forever

Timp de trei zile, la poalele Bucegilor, a fost sarbatoare mare. Cea de-a XVI-a editie a Festivalului Sinaia Forever a adunat un numar record de turisti, adica peste 60.000. Atmosfera în statiune a fost incendiara, iar surprizele s-au tinut lant pe tot parcursul evenimentului.

Deschiderea festivalului

Organizat sub sloganul „Cultura în natura”, evenimentul a debutat cu o parada în aer liber. Vineri seara, mii de turisti si localnici s-au înghesuit sa urmareasca startul festivalului. Pe ritmuri de fanfara, organizatorii au luat la pas bulevardul central. Alaturi de ei au fost domnitele elegante si domnii fermecatori, costumati în haine din secolul trecut, masinile de epoca, cercetasii României si tinerii de la Clubul Sportiv „Carpati Sinaia”. Nu au lipsit nici impresionantele focuri de artificii, care au brazdat cerul pe parcursul defilarii. Cu aceasta ocazie, participantii la festival au descoperit ca bulevardul central a fost transformat într-un Bulevard Verde. Toata lumea a ajuns la cele 13 trecatori, decorate cu literele ce formeaza numele evenimentului, adica Sinaia Forever.

Natura a crescut din asfalt

Centrul statiunii a fost decorat cu 6 pomi, creati artificial. La Pomul Viselor au ajuns cei dornici sa scape de griji. Aici, toata lumea s-a exprimat liber. Pe mai multe panouri, fiecare trecator a scris ce îsi doreste sa vada în România. „Curatenie”, „Respect”, „Civilizatie”, au fost doar câteva dintre miile de dorinte ale românilor. Pomul Istoriei a IMG_4910prezentat Sinaia de altadata în imagini, personaje si masini de epoca, iar la Pomul Dragostei au fost asteptati toti îndragostitii. Cuplurile au spus „Da” pentru o zi în fata ofiterului de stare civila si au primit certificate de casatorie valabile pentru 24 ore. Micutii s-au strâns la Pomul Copiilor, acolo unde, într-o atmosfera de veselie si joc, s-au desfasurat activitati interactive de teatru, pictura pe fata, caricaturi si demonstratii de dans. Pomul Negru a reprezentat un semnal de alarma catre toti cei care nu protejeaza natura. Aici, s-au desfasurat activitati de colectare selectiva a deseurilor si s-au tinut cursuri de educatie pe teme ecologice. La Pomul Fratilor de Cruce, trecatorii au fost invitati sa urmareasca proiectele de înfratire a statiunii cu alte orase. Turistii s-au înghesuit sa paseasca si pe „Strada Mâinilor Dibace”. Zeci de mestesugari au expus în statiune adevarate capodopere de arta, create cu multa truda si pasiune. Fiecare participant la festival a putut sa-si achizitioneze de aici lucruri unicat, realizate de oameni talentati.

Atmosfera exploziva în parcul central

Parcul Dimitrie Ghica a gazduit în fiecare seara spectacole incendiare, dar si piese de teatru jucate cu maiestrie de actorii Teatrului Masca. Vineri seara, spectatorii i-au urmarit pe Nico, Aurelian Temisan si Monica Anghel. Sâmbata a IMG_5177fost o adevarata nebunie, parcul devenind neîncapator pentru miile de turisti care s-au strâns la spectacol. Andreea Balan si Petrisor au dat startul la distractie. Alaturi de trupa de dans, cei doi au încins atmosfera cu miscari senzuale pe ritmuri de muzica. Apoi, pe scena au urcat cei de la Play&Win.
Cele mai frumoase cântece de la Pasarea Colibri au rasunat mai bine de o ora, iar spectacolul a fost încheiat de Voltaj. S-a creat o baie de multime, iar toata lumea a dansat si a cântat împreuna cu trupa melodii cunoscute, dar si de pe noul album. La final, pe scena a urcat primarul orasului Sinaia, Vlad Oprea, care a le-a multumit tuturor celor implicati în organizarea evenimentului. Apoi, un foc de artificii a luminat, timp de câteva minute, cerul statiunii.

Ministrul Turismului la Sinaia Forever

Elena Udrea a ales sa petreaca Ziua Mondiala a Turismului în statiunea de la poalele Bucegilor. A venit la Sinaia în ultima zi a festivalului si a luat la pas bulevardul central. Alaturi de autoritatile locale, ministrul s-a întâlnit cu cercetasii si a intrat în jocul lor. A dansat alaturi de ei, dupa care a facut un popas la Pomul Negru, acolo unde a primit IMG_5431informatii despre actiunile menite sa protejeze natura. Elena Udrea s-a pozat cu turistii si localnicii, a trecut pe la tarabele cu mititei, iar la Pomul Viselor a scris ca îsi doreste sa vada în tara noastra „Oameni mândri ca sunt români”. Ministrul a facut un popas si la expozitia masinilor de epoca. Le-a admirat si a fost invitata sa se urce într-una dintre ele. Udrea a ales locul din dreapta, iar locul soferului a fost ocupat de Vlad Oprea. Sefa de la turism a intrat si în standul cu care statiunea a obtinut locul I la Târgul de Turism de la Bucuresti, din primavara. Aici, s-au ciocnit pahare cu sampanie, iar ministrul a primit pliante despre statiune si legitimatia de VIP din cadrul festivalului. Elena Udrea i-a felicitat pe reprezentantii Primariei pentru buna organizare a festivalului si a vorbit despre Ziua Mondiala a Turismului. „Pentru România, aceasta zi are o importanta deosebita. Este prima data când turismul românesc este reasezat acolo unde îi este locul si reprezinta un factor de progres pentru fiecare comunitate. Anul acesta, reusim sa dam românilor dreptul la turism. Ministerul încerca sa-i sprijine pe cei care doresc sa faca turism si sa ajute administratiile locale în demersul lor. Parteneriatul cu Sinaia este o buna dovada a sprijinului pe care noi încercam sa-l oferim primariilor. În statiune vrem sa dezvoltam domeniul de schi si speram ca 2013 sa ne gaseasca pe toti pregatiti pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European”, a declarat Elena Udrea. Dupa ce a discutat cu reprezentantii din turism, ministrul i-a vizitat pe mestesugari. A primit multe cadouri, însa cel mai mult i-a placut o ie. A probat-o si a ramas îmbracata cu ea toata ziua. Elena Udrea s-a mai plimbat prin parc, a participat la o ceremonie de premiere la Campionatul de sah si table, dupa care si-a încheiat vizita la Centrul International de Conferinte, unde a admirat expozitiile de pictura.

Festivalul în cifre

Festivalul s-a încheiat duminica seara cu o defilare a fanfarei si a masinilor de epoca. Sinaia Forever a devenit o traditie IMG_5296si, totodata, cel mai important eveniment din statiune. Conform reprezentantilor administratiei locale, „festivalul este singurul capabil sa creeze simbioza perfecta între cultura, civilizatie si distractie, petrecere, spectacol”. Costul organizarii acestei editii s-a ridicat la 63.000 euro, bani care au fost atrasi numai din sponsorizari. La bunul mers al lucrurilor au contribuit 130 de voluntari de la scolile din Sinaia. La Centrul Cultural „Carmen Sylva” s-au desfasurat 5 expozitii si 2 concerte de muzica populara. S-au folosit 12.000 materiale promotionale, iar linistea si ordina publica a fost asigurata de 200 de jandarmi si 76 ofiteri si agenti de politie. Acestea sunt doar o parte din cifrele care arata amploarea festivalului din acest an. „Am ales tema «Cultura în natura» pentru ca la Sinaia se îmbina si cultura, istoria, si natura. Orasul are o istorie impresionanta si, în acelasi timp, este înconjurat de munti. Asa am ajuns la tema din acest an. S-a lucrat foarte mult în acest an cu serviciile proprii ale primariei, iar fondurile au venit din donatii, sponsorizari si de la chiriile încasate de la cei care si-au amplasat terase la festival. În statiune au fost prezenti aproape 60.000 de turisti. Festivalul a devenit un adevarat fenomen si acest lucru se datoreaza celor care au lucrat pentru acest eveniment. Consider ca a fost cea mai reusita editie de pâna acum”, a declarat Vlad Oprea, primarul orasului Sinaia. Organizatorii au reusit sa ofere trei zile de distractie si voie buna la poalele Bucegilor si, în acelasi timp, au reusit sa atraga atentia asupra importantei protejarii mediului. Adelina ANEI

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co