Imobiliare Valea Prahovei
Cultura

Pe aici nu se trece!

Atmosferă de război, vineri, 9 iunie, începând cu ora 17.00, în curtea Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova! Se împlinesc 100 de ani de la eroicele lupte din vara anului 1917 de la Mărăști, Mărășești și Oituz, iar cu această ocazie va fi recreată atmosfera Primului Război Mondial. Din program fac parte tabere militare, prezentări de uniforme și echipamente militare. Evenimentul militar “Pe aici nu se trece!” de la Ploiești este organizat sub egida Programului Național “România 100 de ani”.

Protagoniștii sunt membrii Asociației “6 Dorobanți” , organizație înființată în Prahova în 2006, ce își propune să reînvie spiritul cazon din timpul Războiului de Reîntregire a Neamului.

Totodată, sâmbătă, 10 iunie, de la ora 11.00, va avea loc și vernisajul expoziției temporare „În tranșee pentru țară…”, în sala “Auditorium” a muzeului. Aceasta restituie, într-o manieră captivantă, ambianța și contextul militar-istoric al acelor vremuri, prin valorificarea patrimoniului muzeal propriu, a pieselor de epocă puse la dispoziție de colecționarii Doru Fărcuș, Ciprian Rădulescu și Radu Constantin.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co