Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Ploieștiul, invadat de mii de pisici vagaboande

Absența măsurilor de control asupra înmulțirii pisicilor a făcut ca numărul acestor animale să crească extrem de mult în Ploiești.

Hrănite de locatarii blocurilor și găzduite prin subsoluri, micile feline au ajuns o adevărată problemă. Medicii veterinari atrag atenția că aceste animale sunt purtătoare de rabie, una dintre cele mai grave boli, precum și parazitoze care se pot transmite cu ușurință la oameni și, în special, la copii.
Foarte mulți locuitori ai Ploieștiului au solicitat serviciile hingherilor pentru a scăpa de pisicile care le infestează zona cu purici, însă răspunsul acestora a fost că nu există un adăpost pentru pisici și nu au ce să facă cu ele.

Directorul Direcției Sanitar Veterinare Prahova, doctorul Mihai Terecoasă, avertizează că puricii care sar de pe pisici pe oameni pot transmite boli grave.

Totodată, parazitozele interne ale pisicilor se pot transmite cu ușurință la copii prin atingerea acestora. Directorul DSVSA Prahova susține că este necesară construirea unui adăpost pentru aceste animale, dar și adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local de interzicere a creșterii pisicilor în jurul blocurilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co