Imobiliare Valea Prahovei
Sport

Poveste de peste hotare

O ploieşteancă stabilită de mulţi ani în Viena conduce primul şi singurul club românesc de fotbal din Austria. Echipa Union Calaromania Wien joacă deja într-una din ligile austriece de fotbal şi este formată numai din români, unii dintre ei fiind chiar din Ploieşti.

Povestea echipei de fotbal a început în 2015, când românii plecaţi la muncă în Viena şi-au dorit să practice sportul rege de acasă. Şi pentru că vorbim de pasiune, fotbaliştii nu sunt plătiţi, iar echipamentele sau deplasările şi le achita singuri.

Echipa este înscrisă în Federaţia de Fotbal Viena, evoluând în liga 2 Klasse A din Campionatul de Fotbal Austriac iar la meciurile echipei, suporterii vin îmbrăcaţi în costume naţionale româneşti. Antrenor este Georgian Bordeanu, care a fost portar la Messina, Italia. Printre jucători se numără şi Ionuţ Păise, ploieştean care a terminat UPG Ploieşti şi care a fost ales pentru a două oară, în Austria, în echipa etapei.

Şi cum vorbim despre o echipa românească, este bine de ştiut că după fiecare victorie, se lasă cu petreceri unde nu lipsesc jumările sau şoriciul.

Targul National Imobiliar (TNI)
16 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co