Actualitate

Pune dom’le viza

Lumea nu este interesată să se angajeze! Aceasta este concluzia Lilianei Vasile, şefa Agenţiei Locale de Ocupare a forţei de muncă din Câmpina, care la Bursa generală organizată la Casa de Cultură Geo Borga a avut neplăcuta surpriză să constate că cei mai mulţi dintre cei fără un loc de muncă nu au venit decât pentru a face rost de viză, pentru a putea beneficia în continuare de ajutorul de şomaj. Nu de puţine ori angajatorii nu au primit replici de genul: „pune dom’le viza”!
Nici angajatorii nu s-au declarat mulţumiţi de „materialul uman” prezent la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Cei 17 reprezentanţi ai societăţilor prezente la Casa de Cultură au căutat persoane cu o oarecare calificare şi, de ce nu, cu experienţă. Nu de alta dat erau locuri de muncă în Sinaia şi Vama Veche.
Mai mulţi tineri s-au oprit în faţa mesei unde au stat reprezentanţii…Şcolii de Poliţie Vasile Lascăr, veniţi la bursă pentru a „racola” tineri care ar dori să devină poliţişti, bineînţeles în urma examenului de admitere.
Şi asociaţia Romilor Frăţia s-a numărat printre „angajatori”. Trei locuri de muncă au fost scoase pe piaţa, pentru ca programele Phare să poată fi implementate.
Prea puţini au fost cei care au căzut la o înţelegere în doar câteva minute cu angajatorul. Au existat însă şi excepţii, oameni care chiar au venit la bursă pentru a-şi găsi cu adevărat un loc de muncă.
Un moment aparte al Bursei Locurilor de muncă l-a reprezentat vizita unei clase de la Colegiul Naţional Nicolae Grigorescu, care au fost aduşi într-o drumeţie de diriginte pentru a vede, într-un fel, ce înseamnă lumea reală.
Bilanţul bursei? 16 societăţi participante, din cele 30 invitate, 98 de locuri de muncă oferite, o participare de 288 de persoane şi 4 angajări pe loc. Mai există totuşi şi un număr de 71 de persoane selectate în vederea angajării.
httpv://www.youtube.com/watch?v=r-UahwMWl0c

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co