Actualitate

Salvati de pe munte

Doi tineri din Galati in varsta de cate 20 de ani au fost salvati aseara din Muntii Bucegi, dupa ce s-au ratacit pe Valea Caraimanului si au ajuns intr-o zona de unde nu mai puteau inainta, dar nici sa se intoarca. Norocul lor a constat in telefoanele mobile pe care le aveau asupra lor si in promptitudinea salvamontistilor din Busteni care au reusit dupa 3 ore sa-i repereze si sa-i readuca la baza muntelui, altfel pericolul mortii din cauza hipotermiei era mare.
Salvamontistii spun ca cei doi montaniarzi veniti din Galati cu cortul la munte au dat dovada de inconstienta in momentul cind au abordat un traseu de pe Valea Caraimanului, iar la un moment dat au ajuns intr-o zona in care cu o ora inainte fusese avalansa, zapada cazuta blocand practic accesul spre varf.Tinerii au sunat atunci de pe mobil la salvamontisti.
Salvamontistii din Busteni spun ca in momentul cand i-au gasit pe tineri au avut surpriza sa constate ca acestia erau complet neechipati pentru o drumetie pe munte, fiind incaltati cu pantofi sport.
Dupa o actiune deosebit de dificila care a durat peste 3 ore, baietii au fost adusi in siguranta la baza muntelui de catre echipele de salvamontisti. Pentru moment tinerii au renuntat la drumetiile montane in Bucegi si au plecat  spre casa, la Galati. Oamenii muntelui spun ca inconstienta tinerilor a fost pe punctul sa aibe consecinte grave din cauza zonei unde au ramas blocati, una unde au loc frecvent avalanse.
httpv://www.youtube.com/watch?v=T6ydoqR8J90

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co