Actualitate

Zapada pe partii si pe DN1

Ninsoarea din ultimele 12 ore cazuta pe Valea Prahovei a adus bucurie in randul turistilor care deja se resemnasera in ultimele zile cu venirea primaverii, insa nu la fel de bucurosi au fost soferii care au tranzitat DN 1 in conditii de iarna , mai ales  ca zapada depusa pe carosabil a facut  ca traficul sa se desfasuare cu greutate, iar ambuteiajele si accidentele sa se tina lant.
Stratul de nea de pe partiile din  Busteni, Sinaia si Azuga s-a refacut spectaculos astazi, iar administratorii acestora au pus in functiune si tunurile de zapada, sperand intr-un sfarsit de saptamana de iarna veritabila.
Bucurie mare si nesperata pe Valea Prahovei pentru turisti, dar si pentru localnicii proprietari de hotelieri si pensiuni. Stratul de zapada de pe pArtii masoara acum intre 20 si 30 de cm, iar schiul si saniusul se pot practica in bune conditii.
Bucurosi sunt si jandarmii montani din toata tara, aflati la un stagiu de pregatire pe Valea Prahovei in conditiile in care antrenamentele lor si pregatirea fizica impuneau prezenta zapezii.
Instalatiile de transport pe cablu functioneaza la capacitate maxima, iar salvamontistii, care se asteapta la un numar mare de turisti in zona la sfarsit de saptamina spun ca la altitudini mari este pericol de avalansa.
Circulatia rutiera pe DN 1 s-a desfăşurat in conditii de iarna, iar politistii au fost toată ziua prezenţi pe şosele din cauza condiţiilor meteo , dar şi a blocajelor din trafic. 
httpv://www.youtube.com/watch?v=MADR_OOYefU

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co