Actualitate

Sancțiuni pentru părinţii care nu respectă regulamentul școlar

Anul școlar 2018-2019 începe pe 10 septembrie 2018 şi părinții trebuie să știe că au anumite obligații ce decurg din contractul educațional încheiat cu şcoala pe care, dacă nu le respectă, riscă să fie sancționați.
Astfel, părinţii, tutorii sau susţinătorii legali ai elevilor trebuie să se asigure că sunt respectate anumite norme în vigoare, valabile în baza contractului prin care își înscriu copiii la școală pentru perioada învățământului obligatoriu.
Conform prevederilor legale, părintele, tutorele sau susţinătorul legal este obligat să asigure frecvenţa şcolară a elevului în învăţământul obligatoriu şi să ia măsuri pentru şcolarizarea lui, până la finalizarea studiilor.
În caz contrar, se pot aplica sancţiuni, conform legislaţiei în vigoare, constând în amendă cuprinsă între 100 lei şi 1.000 lei sau în obligația prestării de muncă în folosul comunităţii.
O altă obligație constă în prezentarea documentelor medicale solicitate și în prezența, cel puţin o dată pe lună, a părintelui, tutorelui sau susţinătorului la școală pentru a lua legătura cu profesorul și a cunoaşte evoluţia elevului. Nu în ultimul rând, părinții răspund material pentru distrugerile bunurilor din patrimoniul unităţii de învăţământ, cauzate de elev.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co