Actualitate

Sancțiuni pentru scăldatul în locuri publice

Temperaturile extrem de ridicate i-a determinat pe unii dintre ploieșteni să se răcorească și în fântânile arteziene din municipiu, și nu numai. Au fost însă amendați. Ieri, polițiștii locali au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale celor care au fost depistați că faceau baie în fântânile arteziene sau lacuri. Valoarea totală a amenzilor a fost de 9.500 lei, cele mai multe sancțiuni fiind aplicate pentru scăldatul în lacul de la Sala Sporturilor Olimpia.

De asemenea, în urma sesizărilor înregistrate la dispeceratul instituției, polițiștii locali s-au deplasat în Parcul Mihai Eminescu, unde au depistat mai mulți copii care faceau baie în fântâna arteziană, procedându-se la sancționarea și îndepărtarea lor din zonă. În perioada sezonului cald, acțiunile polițiștilor locali se vor intensifica în zona parcurilor unde sunt montate fântâni arteziene sau sunt amenajate lacuri deoarece numeroase persoane preferă să se răcorească în astfel de locuri, încălcând normele de conviețuire socială.

Conform unei hotărâri de consiliul local pentru scăldatul în fântâni arteziene şi lacuri amenajate, valoarea sancțiunii este cuprinsă între 500 și 1.500 lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co