Sport

Șanse la viață și calificare

Asesoft Ploiești a făcut un pas mare spre calificare. Campioanei României îi mai trebuie o singură victorie pentru a fi sigură de prezența între cele mai bune 32 de echipe din EuroCup. Deocamdată a obținut-o pe a treia după 83 la 74 cu Hapoel Ierusalim. Micul Brown, 16 puncte, și marele Labovic, cu 15, au fost cei mai eficienți marcatori ai grupării ploieștene. Iar oaspeții s-au mulțumit doar cu coșgeterul partidei, americanul Smith reușind 23 de puncte.

Ploieștiul se află, alături de Vilnius și Banvit, între primele din grupă cu 7 puncte, iar etapa următoare va juca la Partizan Belgrad, singura fără victorie. Succesul de aseară a însemnat o revanșă, dar și o șansă la viață. Alb-albaștrii au câștigat după dubla pierdută sezonul trecut în fața israelienilor, iar câștigurile se vor duce la Vlad Brașoveanu, tânărul suporter care are nevoie de bani pentru o intervenție chirurgicală. Soția lui, Andra, spune că pentru el echipa înseamnă totul. Însă de data aceasta, doar ea a venit la meci.

Președintele echipei, Ionuț Georgescu, speră ca fondurile strânse să-l ajute, deoarece prietenul său are dreptul la viață. Jarvis Hayes, baschetbalistul cu șapte sezoane în NBA, știe ce înseamnă această situație deoarece în America are o fundație de ajutorare a copiilor. Iar antrenorul Vladimir Arnautovic, el însuși un luptător, îi transmite lui Vlad că atâta timp cât sunt șanse trebuie să se lupte pentru viața sa. După meciul de ieri s-au strâns 5.000 de euro din vânzarea biletelor, donațiile spectatorilor și ale echipei. Vlad și Andra pleacă la sfârșitul săptămânii în Germania. Clinica din Hannovra va deveni sala de baschet pentru Vlad care va trebui să fie propriul sau suporter în partida vieții.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co