Actualitate

Scutiți de la plata rovinietei

Tariful pentru utilizarea infrastructurii de transport rutier, cunoscut sub denumirea de rovinietă este o taxă obligatorie. Aceasta trebuie plătită pentru toate autovehiculele care folosesc rețeaua de drumuri naționale din România.
Există însă și unele categorii de posesori de autovehicule care sunt scutite de la plata acestei taxe de utilizare a drumurilor publice.
Concret, una dintre aceste categorii o reprezintă persoanele cu handicap, care nu sunt nevoite să plătească rovinieta atunci când se deplasează în afara localității de domiciliu.
În plus, nici însoțitorii sau asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități nu trebuie să plătească taxa obligatorie de drum.
Scutirea de plată se aplică în cazul unui singur autoturism care aparține uneia dintre persoanele menționate anterior.
Conform normelor de aplicare a Legii nr. 448/2006, persoanele cu handicap sau cele care le îngrijesc pot solicita o rovinietă gratuită prin depunerea unei cereri în acest sens și a copiilor după următoarele acte: documentul care atestă încadrarea în grad de handicap, actul de identitate și certificatul de înmatriculare sau cartea de identitate a mașinii.
Cererile și documentele necesare obținerii rovinietei gratuite se depun la primăria din localitatea unde locuiește persoana cu handicap sau la sediile direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului județene.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co