Actualitate

Termen scurtat pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice

Românii pot intra mai repede în posesia pașapoartelor electronice simple, după ce Guvernul a aprobat propunerea în acest sens venită din partea Ministerului Administrației și Internelor.
Astfel, termenul de eliberare a paşapoartelor simple electronice în cazul cererilor depuse în ţară va fi redus de la 30 la 15 zile lucrătoare de la data depunerii cererilor.
Măsura este inclusă într-o hotărâre de guvern adoptată ieri și care modifică şi completează normele metodologice de aplicare a Legii privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate. Modificările respective simplifică procedurile şi contribuie la reducerea termenelor pentru obţinerea paşaportului.
Actul normativ adoptat de Guvern introduce schimbări şi în cazul cererilor de paşapoarte depuse în străinătate, în sensul că, dacă la ora actuală termenul este de 90 de zile, el va fi redus în funcţie de ţara unde se află solicitantul.
Astfel, termenul va fi de 45 de zile lucrătoare în cazul cererilor depuse în misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în statele membre ale Uniunii Europene şi 60 de zile lucrătoare în cazul cererilor depuse în state din afara Uniunii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co