Imobiliare Valea Prahovei
Sport

Trăgător de elită

Transfer de marcă în voleiul românesc! Unul dintre cei mai valoroși jucători, Bogdan Olteanu, se întoarce în prima ligă din România. Voleibalistul în vârstă de 36 de ani a semnat un contract, pe un sezon, cu Tricolorul LMV Ploiești. Olteanu revine în țară după ce în ultimii 15 ani a evoluat în Europa, America de Sud și Asia. Sezonul trecut el a evoluat în Italia, la Exprivia Molfetta.

Bucureșteanul joacă pe postul de extremă și trăgător secund, are 1.99 metri înălțime, 96 de kilograme și o detentă de invidiat, atât în ofensivă cât și în defensivă, peste trei metri în ambele situații. Unul dintre cei mai valoroși jucători ai României din toate timpurile are un palmares de invidiat. Este triplu câștigător al campionatului din Argentina, medaliat cu bronz la Mondialul Cluburilor, dublu participant în Liga Campionilor.

Despre Olteanu se poate spune că este și omul-Cupă având în vedere că a câștigat acest trofeu, de două ori în Germania, o altă dublă în Spania și încă o dată, în Franța. A jucat și Final Four-ul CEV, în 2009, cu Unicaja Almeria și de-a lungul anilor s-a ales și cu numeroase premii individuale. Cel mai bun jucător pe postul său în Superliga Spaniolă, două sezoane la rând. MVP în Cupa Master Argentina, 2011 şi 2013, același titlu în finala Ligii Argentinei și cel mai bun jucător străin din campionatul lor în 2012 și din nou MVP într-o altă competiție. Bogdan Olteanu și-a început cariera la Știința Bacău după care a continuat-o la Universitatea Craiova iar apoi, și-a început traseul în cele mai tari campionate ale lumii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co