Imobiliare Valea Prahovei
Invatamant

Virozele fac ravagii in scoli

Tot mai mulţi şcolari de pe Valea Prahovei sunt scutiţi de la cursuri pe motiv de boală. În unele săli de clasă din şcoli şi licee, orele de desfăşoară doar cu jumătate din elevi. Motivul: schimbările de temperatură din ultima perioadă care au pus la pat o serie de şcolari. Astfel, din cauza răcelii, elevii sunt nevoiţi să stea acasă. Au fost diagnosticaţi de medici fie cu infecţii ale căilor respiratorii acute, fie cu pneumonie. Şcoala Principesa Maria din Sinaia, ca şi celelalte unităţi de învăţământ din zonă,  se confruntă  cu această problem. În momentul de faţă 30% din elevi sunt scutiţi de la ore de medici din cauza răcelii sau a gripei.
Pentru a preîntâmpina apariţia virezolor şi la ceilalţi elevi sănătoşi, profesorii îi învaţă pe micuţi cum să-şi protejeze organismul în această perioadă. Din cauza problemelor de sănătate, sunt elevi care nu mai pot participa la olimpiadele judeţene care se desfăşoară în această perioadă.
Medicii spun că numărul celor care s-au îmbolnăvit este de două ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Dacă elevii mai mari  sunt ceva mai rezistenţi la răceală, cei din clasele I-VIII devin imediat victime. Cele mai la îndemînă metode de protejare împotriva contractării gripei sînt consumul de vitamina C, evitarea aglomeraţiei, respectarea distanţei de cel puţin un metru în timpul conversaţiilor.
httpv://www.youtube.com/watch?v=fkJQGefP4Cw

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co