Invatamant

A inceput bac-ul

Absolvenţii de liceu au început astăzi bacalaureatul. Au susţinut prima probă, cea la limba şi literatura română şi majoritatea au avut emoţii. Au venit la centrele de examinare încă de dimineaţă pentru că au vrut să fie siguri că nu ratează proba. Mulţi au obţinut note frumoase, chiar dacă s-au temut că în faţa comisiei se vor intimida. Au fost însă şi tineri care au ieşit dezamăgiţi din sala de examen pentru că nu s-au descurcat foarte bine şi au obţinut note mici. Cei care au vrut să-i impresioneze pe reprezentanţii comisiei s-au îmbrăcat şi s-au aranjat cum au ştiut mai bine. Cu ţepi în cap, cercei în urechi şi ochelari de fiţe, băieţii au păşit în sală şi au sperat că aspectul îi va ajuta. Nici fetele nu au fost mai prejos decât băieţii. Multe au ales o vestimentaţie care să le avantajeze pe parcursul examenului. Cu note bune sau mai puţin bune, absolvenţii care au fost programaţi astăzi s-au bucurat că au scăpat de prima probă de foc. Alţii vor trece mâine prin emoţoiile bacalaureatului.
Pentru a promova proba orală, elevii trebuie să obtină cel puţin nota finală cinci. Daca un elev primeşte o nota mai mica de cinci sau nici macar nu s-a prezentat la proba orală, el va fi automat declarat “respins”, nefiindu-i permis accesul la urmatoarele probe.

Bacalaureatul va continua pe 24 şi pe 25 iunie cu proba orală la o limbă străină, iar apoi vor începe probele scrise. Tinerii vor afla rezultatele pe 5 iulie, iar cei care vor trece examenele se vor putea înscrie la universităţi.
httpv://www.youtube.com/watch?v=U5gTHNRt5-U

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co