Imobiliare Valea Prahovei
Social

În mizerie, din cauza birocrației

Se întâmplă în anul 2016! O bătrână în vârstă de 75 de ani trăiește în condiții mizere și în frig, de multe ori fără mâncare. Femeia a rămas fără vedere, iar din septembrie anul trecut și fără pensia de handicap pe care o avea. Doar bărbatul cu care trăiește de ani de zile mai are acum o pensie de 400 de lei, o sumă mult prea mică pentru amandoi.

Bătrâna nu s-a mai putut spăla de aproape un an. De când zace, femeia a ajuns o mână de om. Cel mai rău este că cei doi nu au avut bani de lemne, iar acum stau zi și noapte în ger, înveliți cu pături și haine. Bătrâna se încălzește lângă cele două pisicuțe pe care le are.

Bătrâna nu se poate deplasa, așa că nu a mai ajuns la medicul oftalmolog și apoi la Direcția de Asistență Socială pentru a-și reface dosarul. Un vecin este alături de cei doi. Deși nici el nu are o situație financiară foarte bună, îi ajută de câte ori poate cu mâncare.

Femeia este convinsă că dacă și-ar primi pensia înapoi, ar putea trăi decent. Reprezentanții Direcției de Asistență Socială spun că nu au cum să o ajute pe bătrână dacă nu le trimite două referate întocmite de oftalmologi. Și uite așa, birocrația îi pune pe drumuri pe cei bătrâni și bolnavi.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co