Actualitate

Risc insemnat de avalansa in Bucegi

Salvamontistii din masivul Bucegi sunt in alerta din cauza riscului de avalansa existent in acest moment. Dupa zapezile cazute in ultimele zile, vremea a inceput sa se incalzeasca iar acum exista pericol mare pe absolut toate traseele care fac legatura intre statiunile de pe Valea Prahovei si platoul masivului Bucegi. Ei atrag atentia ca toate aceste trasee raman inchise pana cel putin la sfarsitul lunii aprilie.
Riscul de avalansa este acum insemnat, avand un grad de 3 spre 4 pe o scara de la 1 la 5. Zapada acumulata pe creste este instabila si exista posibilitatea ca din cauza incalzirii vremii sa plece la vale in orice moment.
Valea Caraiman, Valea Cerbului si Valea Alba sunt cele mai periculoase in acest moment. Cautate in alti ani de schiorii  profesionisti si dornici de adrenalina, aceste zone sunt interzise cu desavarsire acum. Salvatorii montani lanseaza inca un apel catre turistii care vor veni in statiunile de pe Valea Prahovei, indiferent ca vin pentru schi sau pentru drumetii.
httpv://www.youtube.com/watch?v=yUrvPKM3Dqc

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co