Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Sarbatori fara indigestie

Medicii trag un semnal de alarmă în privinţa consumului exagerat de alimente şi băuturi  alcoolice de sărbători. Ţinând cont de experienţa anilor precedenţi, cadrele sanitare au precizat că, în nenumărate cazuri, s-a intervenit în regim de urgenţă. Ieşirea din postul Paştelui şi bunătăţile tradiţionale preparate cu acest prilej sunt urmate de cele mai multe ori de excesele culinare. Având în vedere că multe persoane au ţinut post, în preajma Sărbătorilor Pascale, aceştia au tendinţa să compenseze perioada de “austeritate alimentară”. Abuzul de mâncare, provoacă tulburări grave la nivelul întregului organism, din cauza efortului brusc la care este supus.
Dacă în perioada postului aţi consumat alimente bogate în proteine şi aţi adus organismului aportul necesar de calorii, sunt slabe şanse să aveţi probleme atunci când veţi mânca bunătăţile culinare. Excesele alimentare pot induce perturbări deosebite, legate şi de modificarea toleranţei digestive. Specialiştii vă sfătuiţi să nu mâncaţi ouă în exces şi maioneză. De asemenea, nici preparatele din carne de miel nu sunt recomandate în cantităţi mari.
Medicii, nu vă interzic consumul de mâncare, însă trebuie să fie echilibrat şi treptat, pentru ca organismul să poată asimila schimbarea.  De sărbătorile pascale, încercaţi să respectati orarul de mese sau, cel putin, sa nu “ciuguliţi” tot timpul ceva între mese, pentru ca in acest fel va suprasolicitati stomacul. Nu combinati prea multe feluri de alimente, mai ales daca acestea sunt grase sau picante. De asemenea, sunteţi sfătuiţi ca atunci când intervine starea de rău să nu recurgeţi la fel şi fel de leacuri, ci să vă prezentaţi imediat la medical de families au la spital.
httpv://www.youtube.com/watch?v=9XbEayHvhyo

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co