Imobiliare Valea Prahovei
Sport

Trei puncte pentru calificare

Trei puncte îi desparte pe handbaliștii tricolori de o calificare la Campionatul European. Unul dintre cei care pot contribui la această performanță este și ploieșteanul Ionuț Iancu. Portarul de 23 de ani se află, împreună cu echipa națională, la Craiova, acolo unde pregătesc dubla cu Belarus și Polonia. România trebuie să bată, joi seară, pe teren propriu, naționala Belarusului pentru a fi sigură de prezența la Euro, după o absență de 21 de ani. Este pentru prima oară când Iancu vine la lot din postura de stranier.

Recent, după trei ani la rând vicecampion național cu CSM București, handbalistul ploieștean s-a hotărât să evolueze în unul dintre cele mai puternice campionate din lume, cel din Ungaria. Iancu a semnat cu echipa maghiară Tatabanya. Ionuț se va adapta mai ușor la noua echipă deoarece este coleg cu un alt român, Demis Grigoraș, și el component al naționalei antrenate de Xavi Pascual. Handbaliștii români sunt favoriți în fața belarușilor dar și a polonezilor. În disputele din tur, ei s-au impus împotriva ambilor adversari astfel că tricolorii pornesc cu prima șansă.

După primele patru meciuri ale ultimei faze preliminare, echipa României ocupă locul al treilea în Grupa 2, cu patru puncte, în urma Serbiei, lidera clasamentului, și a Belarusului. Polonia este ultima cu doar un punct. Primele două clasate din fiecare dintre cele șapte grupe ale acestei faze preliminare vor obține calificarea la turneul final, alături de cea mai bună echipă de pe poziția a treia. Campionatul European este programat să se desfășoare în perioada 12-28 ianuarie 2018, în Croația.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co